הי כולם!!
הנה המתכונים שכל כך רציתם, ובצדק 🙂
אחרי ניסיונות רבים, הם באמת הכי טעימים שהכנתי עד עכשיו.
יש על השייש שלנו במטבח, על בסיס קבוע:
**צנצנת גרנולה מתוקה- לשים ביוגורט, עוגות, נשנושים ועוד.
**ולצידה, צנצנת גרנולה מלוחה- לנשנוש בריא מאוד מלא כל טוב, למרקים, סלטים וכל מה שמתחשק לכם!
מתכון לגרנולה מלוחה:
מה תצטרכו?
60 גר' שקדים
60 גר' אגוזי לוז/ אגוזי מלך/ פקאן
150 גר' שיבולת שועל עבה
30 גר' גרעיני חמניה
30 גר' גרעיני דלעת
30 גר' שומשום
1 כפית מלח
1כפית טימין או ארגנו
60 גר' שמן זית
1 כף מייפל טבעי או סירופ אגבה
1 חלבון ביצה
הכנה:
לחמם תנור ל 170מעלות
לקצוץ לחתיכות קטנות את השקדים ואגוזים
להוסיף את כל סוגי הגרעינים והזרעים
לערבב.
להוסיף את המלח, מייפל, חלבון, תבלינים.
ושוב לערבב היטב.
לקחת תבנית שטוחה לתנור.
לשים עליה נייר אפיה, ולשטח את התערובת של הגרנולה טוב טוב.
להכניס 20 דק לתנור. באמצע, אחרי 10 דק לפתוח לערבוב פעם אחת.
הגרנולה צריכה להיות זהובה ויפה. ואז להוציא ולתת לה להתקרר לגמרי.
לסיום,
לפורר אותה מעט בידיים, ולהכניס את הכל לצנצנת שנסגרת היטב.
בתאבון!!!
מתכון לגרנולה מתוקה:
מה אתם צריכים?
3 כוסות שיבולת שועל עבה
1 כוס שקדים חתוכים גס
1 כוס אגוזי פקאן
0.5 כוס גרעיני חמניה
0.5 כוס גרעיני דלעת
0.5 כוס חתיכות קוקוס- אופציונלי
0.5 כוס מייפל טבעי
רבע כוס שמן קוקוס
0.5 כפית מלח
הכנה:
לחמם את התנור ל 120 מעלות.
בקערה, לערבב יחד את כל המצרכים.
לשטח על תבנית עם נייר אפיה.
ולאפות בתנור שעה- כאשר כל 15 דקות חשוב לפתוח ולערבב את הגרנולה.
לסיום,
הוציאו את התבנית וחכו שהגרנולה תתקרר טוב טוב.
כדאי לאחסן גם כן, בצנצנת זכוכית אטומה.
**** ברבע שעה האחרונה אני מוסיפה רבע כוס זרעי צ'יה ורבע כוס זרעי פשתן טחונים.
תהנו!!!!