לחם בסיר נשמע לכם מוזר?
זה אחד הדברים הטעימים והקלים להכנה שיש, תעצמו את העיניים ותרגישו בפאריז:)
במקור היו אופים את הלחם הזה בתנור, בתוך סיר יציקה- זה לגמרי הכי שווה, אבל זה יקר ובארץ לא קל למצוא.
אני אפיתי בבית שלי או בסיר פיירקס, או נרוסטה, ובעצם כל סיר שנכנס לתנור ויש לו מכסה טוב.
כמובן עד שאקבל סיר יציקה מתנה:)
אני בטוחה שתמצאו משהו שיעבוד לכם!
מוכנים?
10 דקות הכנה, וכל השאר זה מנוחה, התפחה ואפיה.
מצרכים:
300 גרם מים פושרים
10 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
נחמם את התנור על 240 מעלות.
ונתחיל,
חשוב שהמים יהיו לא חמים ולא קרים.
נשפוך את המים הפושרים בתוך המיקסר עם וו הלישה (או שנלוש ידנית ונשים הכל בקערה)
נוסיף את השמרים ונמתין 2 דקות.
לאחר מכן נוסיף את הקמח ומעליו את המלח.
ונלוש במיקסר 5 דקות.
נאסוף את הבצק לכדור יפה, ונכסה במשך שעה, שעה וחצי עד הכפלת הבצק. (אצלינו בקיץ חם כל כך שלרוב שעה תספיק)
לאחר מכן נשמן את הסיר שלנו, חשוב שהוא יהיה גדול יותר מהבצק כמובן!
ניתן לשים גם נייר אפיה במקום השמן.
נכניס בעדינות את הבצק שלנו אל תוך הסיר. (תתנו לבצק או צורה עגולה או אובלית בהתאם לסיר שלכם)
עם מברשת ללחם, נבריש קצת מים על הלחם, נפזר טיפה קמח, וניצור חתכים יפים מעל עם הקצה ממש של הסכין, בלי לשבור או לקרוע את הבצק. זה עוזר לבצק לתפוח בצורה אחידה יותר.
בדיוק כך:
נסגור עכשיו את מכסה הסיר.
ונכניס לתנור החם.
למשך 50 דקות. אבל לפעמים הלחם מוכן גם לפני. תלוי בתנור!! תבדקו בזהירות.
כשנוציא את הסיר, בסוף האפיה, נוציא את הלחם, ונניח אותו להתקררות על רשת.
כשהוא מוכן, הוא קריספי בחוץ ורך ואוורירי בפנים!! ממש כמו הלחם בבולג'נרי בפאריז 🙂
חלום!
הערות:
- ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן ללא בעיה. ועם קמח כוסמין מלא או חיטה מלאה, או חצי חצי. לפעמים צריך להוסיף טיפ טיפה יותר מים.
- אני מוסיפה לקראת סוף הלישה אגוזים ותאנים מיובשות חתוכות לקטן. אפשר גם גרעינים, אגוזים וזרעים.
בתאבון!!!